< Naar Home

Altijd een antwoord?

Kunnen we je helpen? Je vindt hier alle antwoorden op veelgestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Je kan op verschillende manieren contact met ons opnemen.

Algemeen

Werkt Faber landelijk?

Ja, Faber is een landelijke organisatie. Of je nu in Groningen of Limburg woont. In Zeeland of op de Waddeneilanden. Waar ook in Nederland helpen wij je graag aan een duurzame energiebesparende Faber Comfortvloer.

Wat is mijn meerwaarde om te kiezen voor Faber?

Wij houden van eerlijk, open en duidelijk te communiceren. Afspraak is afspraak en wanneer wij jou een offerte aanbieden is die duidelijk en zitten er achteraf geen addertjes onder het gras.

Wat is het verschil tussen Faber Renovatievloer, warmevoetenvloer en Faber Comfortvloer?

Heel kort: Er is geen verschil! Toen wij jaren geleden begonnen met het totaal concept vervangen van houten vloeren door beton hadden we een productnaam nodig. Inmiddels gaat de beproefde vloer door het leven als de Faber Comfortvloer.

Vragen over de kruipruimte

Hoe meet ik de inhoud van de kruipruimte?

De inhoud van de kruipruimte is eenvoudig te meten door lengte, maal breedte, maal diepte te nemen. Heb je problemen met het meten van de diepte van de kruipruime, geen probleem. Dan nemen we voor de berekening de standaard toegepaste diepte van 35 cm.

Maar heb ik dan nog een kruipruimte?

De kruipruimte vormt de mal van je nieuwe vloer. Je hebt dus geen kruipruimte meer. Maar heb je weleens stil gestaan bij de waarde van een kruipruimte? Die is nihil. De kruipruimte onder onze huidige woningen zijn te laag om er echt door te kruipen. Een kruipruimte is vaak enkel een poel van optrekkend vocht, waardoor onaangename geuren ontstaan en veelal is dat vocht debet aan de snelle slijtage van je houten vloer. Het afdichten van de kruipruimte met isolerend schuimbeton zorgt zelfs voor extra isolatie onder je vloer. Misschien mogen we zelfs zeggen: Je kunt er maar beter vanaf zijn. Want dat tochtige gat bevordert ook de energiebesparing in je woning niet.

Vragen over de vloeropbouw

Hoe is de vloer opgebouwd?

We beginnen met het aanbrengen van een folie in de kruipruimte. Deze zorgt ervoor dat optrekkend vocht niet in het beton kan doordringen. Vervolgens brengen wij het isolerende schuimbeton aan. Kies je voor een vloerverwarming dan worden de leidingen gelegd alvorens de afdeklaag van anhydriet aan te brengen. Na uitharding kun je gaan genieten van je nieuwe Faber Comfortvloer.

Waaruit bestaat de dekvloer?

De dekvloer is van anhydriet, een product dat heeft bewezen in combinatie met vloerverwarming meer te bieden dan een zandcement vloer. De anhydrietgietdekvloer geleidt de warmte twee keer zo goed als een traditionele cementdekvloer met als voordeel voor jou minder stookkosten benodigd voor het opwarmen van de vloer.
De anhydrietvloer vormt de ondergrond voor de uiteindelijke leefvloer. Een anhydrietvloer is tevens zeven maal sterker op het gebied van buigstreksterkte dan een zandcementvloer dat bij gepakte vloeren voordeel oplevert.

Wat zijn die luchtbellen/kratertjes die zichtbaar zijn na het aanbrengen van de dekvloer?

De luchtkamers/kraters die zichtbaar zijn in het anhydriet zijn het gevolg van holle ruimte ter plaatse van het montagenet in de vloerverwarming. Deze oneffenheden horen bij deze vloer en zijn eenvoudig met schuren te verwijderen.

Wat na het aanbrengen van de anhydrietvloer?

Daarna ben je vrij om volledig naar eigen smaak en wens de vloer te stofferen. Je stoffeerder helpt je graag bij het maken van je keuze.

Is een anhydrietvloer duurder dan een zandcementvloer?

Ja, iets. Maar hij heeft wel als voordeel dat leidingen beter worden omsloten en het anhydriet veel vlakker is aan te brengen en beter warmte geleid, waardoor je in het gebruik de kosten via energiebesparing, langere levensduur en geen onderhoud terugverdient.

Wat is de droogtijd van een anhydrietvloer?

De droogtijd van een anhydrietvloer is afhankelijk van de omstandigheden in de woning. Bij normale omstandigheden droogt de vloer een centimeter per week.

Persoonlijke vragen

Ik heb nog geen sleutel maar kan ik wel al de offerte aanvragen?

Uiteraard kan dat, zodat je op het moment dat je de sleutel van de woning krijgt direct tot uitvoering kunt overgaan en sneller je nieuwe woning kunt betrekken.

Hoe lang duurt de uitvoering?

Na verwijderen van de bestaande houten balkenvloer starten wij de realisatie van de nieuwe vloer. Die neemt drie dagdelen in beslag, binnen ongeveer 1 week tijd.

Kan ik mijn huis binnen?

24 uur na het aanbrengen van de Faber Comfortvloer is de dekvloer van anhydriet weer beloopbaar.

Komt er iemand langs?

Uiteraard komen wij ook kosteloos en vrijblijvend langs om vragen te beantwoorden betreffende ons vloerenconcept.

Kan ik een gemaakte afspraak over de uitvoering annuleren of verschuiven?

Ja, dat kan zolang er geen kosten zijn gemaakt. Zodra die wel zijn gemaakt zien wij ons helaas genoodzaakt deze kosten in rekening te brengen.

Moet ik zelf ook nog werkzaamheden verrichten?

Het aanbrengen van de Faber Comfortvloer is er op gericht je volledig te ontzorgen. Jij bepaalt zelf wat je wilt doen. Uiteraard is het aan te bevelen zelf de oude vloer weg te halen, verplicht ben je echter niets. Wij kunnen je nieuwe vloer sleutelklaar aanbrengen tot aan de leefvloer en nemen daarmee alle zorgen uit handen.

Vragen over de Faber Comfortvloer

Waar is de Faber Comfortvloer toe te passen?

De Faber Comfortvloer is een duurzame oplossing voor het vervangen van versleten en aangetaste houten begane grondvloeren. Het is een energiebesparende vloer voor je nieuwe woning, kantoor of een stal die een woonruimte krijgt.

Waarom zorgt de Faber Comfortvloer voor een hogere energiebesparing?

Met de Faber Comfortvloer realiseer je een hogere energiebesparing, omdat het toegepast isolerend schuimbeton zorgt voor een optimale isolatie waarbij kou en vocht uit de ondergrond geen kans krijgen je woning te bereiken. Je hebt geen last van optrekkend vocht uit de kruipruimte, omdat wij de kruipruimte vullen met een isolerend materiaal. Je bespaart circa 20% op je energierekening.

Wat is het verschil met een VBI-vloer?

De Faber Comfortvloer heeft als voordeel dat de methodiek van vervangen van je bestaande kruipruimte als mal gebruikt wordt voor de nieuwe vloer. Het toegepaste schuimbeton isoleert en dient als fundament.
De materiaaleigenschappen zijn zeer goed te noemen. Zo kan schuimbeton 100 ton per m2 drukbelasting opnemen en kent het een isolatiewaarde van Rc 1,075 bij het toepassen van 10 cm schuimbeton.
Voldoen aan de nieuwbouwnorm is eenvoudig. Bekijk de vloerenvergelijker voor meer informatie.

Wat is de isolatiewaarde van de vloer?

De Faber Comfortvloer heeft een isolatiewaarde van Rc 1,075 per 10 cm vloerdikte. Als je de nieuwbouwnorm wil halen met een Rc van 3,5 dan houdt je een isolatielaag van 330 mm aan. In de meeste gevallen is je huidige kruipruimte diep genoeg om te voldoen aan deze eis. Je voldoet tevens aan de normen van een hoger energielabel.

Hoeveel energie kan ik besparen?

Met de Faber Comfortvloer is het mogelijk een energiebesparing te realiseren tot 20%.

Wat kost de Faber Comfortvloer?

Ga naar direct offerte en je krijgt meteen antwoord op deze vraag.

Kun je de Faber Comfortvloer overal toepassen?

Overal waar sprake is van een stabiele ondergrond kan de Faber Comfortvloer worden toegepast. Daar waar sprake is van een zelfstandige zetting van de ondergrond ten gevolge van het eigen gewicht kan onze vloer niet worden toegepast. Neem bij twijfel contact op met ons kantoor.

Vragen over het Schuimbeton

Wat is isolerend Schuimbeton?

Isolerend schuimbeton is een mengsel van cement, water, eventuele toeslagmiddelen en/of vul- en of hulpstoffen waaraan schuim wordt toegevoegd.

Wanneer het materiaal zijn sterkte heeft, ontstaat een gesloten cellenstructuur die het isolerend schuimbeton zijn sterke eigenschappen geeft.

Wat is de minimale laagdikte van het toegepaste Schuimbeton?

De minimale dikte van het isolerende schuimbeton bedraagt 10 cm. Om tot een optimale isolatie te komen wordt bij een vloerrenovatie veelal een dikte van 35 cm toegepast. In nieuwbouwwoningen bedraagt de toegepaste dikte 39 cm.

Wat zijn de sterke eigenschappen van isolerend Schuimbeton?

De onderhoudskosten van isolerend schuimbeton zijn beduidend lager omdat zettingen niet of slechts beperkt optreden. Door het lage soortelijke gewicht en de gewichtsafdracht op de bodem is de belasting op de fundering nihil. In ieder geval lager dan de bestaande houten vloer. Door de thermische isolatie van een kruipruimtebodem zal het energieverbruik in de woning dalen. Bovendien wordt veelal een verbetering van de vochthuishouding gerealiseerd. Isolerend schuimbeton is ongevoelig voor vocht, schimmel, ongedierte, zuren, extreme weersinvloeden, grote temperatuurschommelingen en brandwerend.

Vragen over de vloerverwarming

Wat zijn de voordelen van het toepassen van een vloerverwarming?

Vloerverwarming is een moderne comfortabele manier voor het verwarmen van je woonruimte. Op de koude dagen beschik je over een behaaglijke leefvloer. Maar ook in de inrichting van de woonruimte biedt de vloerverwarming een meerwaarde, want je neemt afscheid van de lelijke radiatoren langs de wand.

Ben ik verplicht te kiezen voor een vloerverwarming?

Nee, integendeel. Een Faber Comfortvloer biedt, ook wanneer je afziet van de toepassing van vloerverwarming, een optimaal comfort en energiebesparing. De keuze voor vloerverwarming maak je zelf en is niet noodzakelijk.

Vragen over de garantie

Heb ik garantie op mijn Faber Comfortvloer?

Jazeker, je geniet van 50 jaar garantie op het schuimbeton van de Faber Comfortvloer, die optimale duurzaamheid garandeert en een leven lang mee gaat. Op de regeltechniek van de vloerverwarming bieden wij eveneens 5 jaar garantie.