< Naar overzicht

Bespaar geld en energie met een schuimbetonvloer.

31 mei 2024

De slimme keuze voor duurzaam wonen.

Bespaar geld en energie met een schuimbetonvloer. Als je op zoek bent naar manieren om je woning duurzamer te maken en tegelijkertijd geld te besparen, overweeg dan eens een schuimbetonvloer. Met een schuimbeton vloer kun je op een makkelijke manier geld en energie besparen. Schuimbeton is een innovatief bouwmateriaal dat steeds meer aan populariteit wint en dat is niet zonder reden. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van schuimbetonvloeren en hoe zo’n vloer ervoor zorgt dat je geld en energie kunt besparen en geven we je enkele nuttige cijfers om de voordelen te onderstrepen.

Wat is een schuimbetonvloer?

Schuimbeton is een lichtgewicht betonmengsel dat wordt gemaakt door luchtbelletjes in beton te mengen. Dit resulteert in een materiaal dat aanzienlijk lichter is dan traditioneel beton, maar toch sterk en duurzaam genoeg is voor diverse toepassingen. Schuimbetonvloeren worden vaak gebruikt voor isolatie, het opvullen van holle ruimtes en het uitvlakken van vloeren.

Afreien van isolerende schuimbetonvloer.

Voordelen van schuimbetonvloeren

1. Uitstekende isolatie

Een van de grootste voordelen van schuimbeton is de uitstekende isolerende werking. Dankzij de luchtbelletjes in het materiaal heeft schuimbeton een lage thermische geleidbaarheid. Dit betekent dat het warmte goed vasthoudt en kou buiten houdt, wat kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen.

2. Bespaar geld en energie met een schuimbetonvloer

Door de isolerende eigenschappen van schuimbeton kun je flink besparen op je energierekening. In de winter blijft je huis warmer zonder teveel extra stookkosten en in de zomer blijft het koeler zonder dat de airconditioning overuren hoeft te draaien. Het gebruik van schuimbetonvloeren kan je energierekening met wel 20-30% verlagen, afhankelijk van de huidige isolatie van je woning.

3. Snelle en eenvoudige installatie

Schuimbeton is vloeibaar bij het aanbrengen, wat betekent dat het eenvoudig en snel in vrijwel elke vorm gegoten kan worden. Dit maakt het installatieproces sneller en minder arbeidsintensief in vergelijking met traditionele betonvloeren. De installatie van een schuimbetonvloer kan tot 50% sneller zijn dan die van een traditionele betonvloer.

4. Milieuvriendelijk

Schuimbeton is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het materiaal bevat minder cement en kan gerecycled worden, wat de CO2-uitstoot tijdens de productie vermindert. Schuimbeton kan de CO2-uitstoot met 30-50% verminderen in vergelijking met traditioneel beton.

5. Licht van gewicht en sterk

Ondanks zijn lichte gewicht, is schuimbeton verrassend sterk en duurzaam. Het biedt voldoende draagkracht voor de meeste residentiële en commerciële toepassingen, terwijl het de belasting op de onderliggende structuur vermindert. Schuimbeton heeft een dichtheid van 250 tot 1600 kg/m³, afhankelijk van de toepassing, wat het tot 75% lichter maakt dan traditioneel beton.

Toepassingen van schuimbetonvloeren

Schuimbetonvloeren zijn veelzijdig en kunnen in verschillende situaties worden toegepast:

  • Nieuwbouw en Renovatie: Ideaal voor zowel nieuwe constructies als renovatieprojecten.
  • Vloerisolatie: Perfect voor het verbeteren van de isolatie van vloeren.
  • Vloerverwarming: Combineert uitstekend met vloerverwarmingssystemen door de gelijkmatige warmteverdeling. Lees op de pagina van Vereniging Eigenhuis voor meer informatie over vloerverwarming!
Storten van anhydriet gietdekvloer om vloerverwarming.

Conclusie: bespaar geld en energie met een schuimbetonvloer

Een schuimbetonvloer is een slimme investering voor iedereen die energie en geld wil besparen en tegelijkertijd een duurzame keuze wil maken. Met uitstekende isolerende eigenschappen, kostenbesparingen op de energierekening, snelle installatie en een lagere milieu-impact, biedt schuimbeton een breed scala aan voordelen. 

Ben je geïnteresseerd in een schuimbetonvloer voor jouw woning? Neem contact met ons op om met een specialist om de mogelijkheden te bespreken en ontdek hoe je je huis energiezuiniger en comfortabeler kunt maken. Het is tijd om te investeren in een duurzame toekomst en te genieten van de voordelen van schuimbeton!

Gerelateerde blogs