< Naar overzicht

Thermovloer van Faber: kies voor een isolerende vloer!

22 januari 2024

Wat is een thermovloer?

Een thermovloer is een isolatievloer met schuimbeton en vloerverwarming. Heb je een houten ondervloer op de begane grond in een oudere woning? En wil je deze vervangen voor een goed isolerende vloer? Dan is een thermovloer de perfecte oplossing.

Waarom zou ik kiezen voor een goed isolerende thermovloer?

Je krakende houten vloer is vaak niet goed geïsoleerd. Door vocht en schimmel ontstaan nare luchtjes in de kruipruimte. Deze luchtjes kunnen de woning binnendringen.
Het isoleren van de bestaande houten vloer is een mogelijkheid. Toch kiezen duizenden mensen voor de isolerende thermovloer van Faber. Deze bewoners willen een écht goed isolerende vloer, zodat de vloer van de beganegrond aan de laatste duurzaamheidsnormen voldoet. De thermovloer van Faber voldoet zelfs aan hogere isolatienormen en is zo toekomstbestending!

De voordelen op een rij van een thermovloer:

 • 20% lagere energierekening
 • Comfort van een isolatievloer met vloerverwarming
 • In zes jaar terugverdiend
 • Geen nare geurtjes en schimmels meer
 • Nu met subsidie
 • 100% recyclebaar schuimbeton

De thermovloer plaatsen in 6 stappen

Faber is gespecialiseerd in het plaatsen van thermovloeren. Binnen één week voorzien we jouw woning van een nieuwe vloer die goed geïsoleerd is. Hoe we dat doen? In deze zes stappen:

 1. Verwijderen houten balkenvloer
 2. Bouwfolie aanbrengen in de kruipruimte
 3. Storten van het isolerend schuimbeton
 4. Plaatsen vloerverwarming
 5. Storten van de anhydrietvloer of cementgebonden gietvloer
 6. Je plaatst als bewoner zelf de woonvloer zoals tegels, parket of pvc

Comfort van de vloerverwarming. Welke materialen worden gebruikt?

Geniet van de comfortabele warmte van vloerverwarming in de thermovloer van Faber. Bovenop de isolerende laag schuimbeton worden de noppenplaten gelegd. De slangen van de vloerverwarming worden snel en gemakkelijk tussen de noppen geplaatst. Daarna wordt de dekvloer tussen de vloerverwarming gestort. De deklaag in de thermovloer zorgt ervoor dat de warmte optimaal wordt geleid.

Aansluiting met warmtepomp of vloerkoeling

De thermovloer van Faber heeft vloerverwarming. Deze is vrij eenvoudig aan te sluiten op de warmtepomp. Daarmee kunt de vloer verwarmen, maar ook koelen. Zo wordt het wooncomfort nog groter en ben je klaar voor een gasloze toekomst.
Ook zonder warmtepomp is de thermovloer van Faber een erg duurzame en geldbesparende keuze.

Wat is het verschil tussen de thermovloer en Faber Comfortvloer?

De thermovloer van Faber – een comfortvloer – onderscheidt zich doordat ons schuimbeton  KIWA gecertificeerde en BCRG geregistreerd is.  Ten opzichte van het gemiddelde van andere soorten thermovloeren is de isolatiewaarde van ons schuimbeton 10% beter.

Klik hier om naar de website van KIWA te gaan.

Bereken direct jouw prijs of neem vrijblijvend contact op

Een geheel vrijblijvende offerte ontvang je snel en volledig als je dit formulier invult. Of bekijk direct een inschatting van de kosten.

Daarbij kunnen wij je ook persoonlijk begeleiden. Neem dan contact op via dit formulier. Onze specialisten staan je graag te woord.

Gerelateerde blogs