< Naar overzicht

Dé oplossing voor een vochtige kruipruimte

12 juni 2024

Vochtproblemen in de kruipruimte kunnen ernstige schade aanrichten aan een woning, van structurele problemen tot het verslechteren van houten vloeren. Vocht onder je huis kan leiden tot een reeks complicaties, waaronder schimmelgroei en een toename van ongedierte. Het aanpakken van deze problemen vereist niet alleen directe actie, maar ook duurzame oplossingen om de gezondheid en veiligheid van je woonruimte te garanderen. Wij hebben de oplossing tegen een vochtige kruipruimte.

Oorzaken van vocht in de kruipruimte

Vocht in de kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. In eerder geschreven blogs hebben we ze al deels behandeld, zoals natuurlijke vochtigheid van de grond, lekkages van binnen- of buitenaf en condensatie. Vooral houten vloeren zijn kwetsbaar voor deze vochtproblemen, omdat het vocht het hout kan doen zwellen, rotten of vervormen. Dit leidt tot kostbare reparaties en vervanging.

Problemen veroorzaakt door vocht

Herkennen van vochtproblemen in jouw kruipruimte

Het herkennen van vochtproblemen in je kruipruimte is cruciaal om grotere schade te voorkomen, maar op welke signalen moet je letten? Op muffe geuren, zichtbare schimmelgroei, hogere luchtvochtigheid in huis en ongedierte dat wordt aangetrokken door het vochtige milieu. Regelmatige inspecties kunnen helpen bij het vroegtijdig ontdekken van deze indicatoren.

Aanpakken van vochtige kruipruimte bij houten vloeren

Het is tijd om actie te ondernemen, dus wil je voorgoed af zijn van vochtproblemen in je kruipruimte? Dan bieden wij de oplossing, isoleren met schuimbeton.

Heb je een houten ondervloer? Dan is vloerisolatie met schuimbeton zeker de beste oplossing. Schuimbeton is een nieuwe innovatieve manier van isoleren. Houten ondervloeren zijn vaak verrot of aangetast door vocht en het isoleren tussen de balken of met thermokussens is vaak niet de beste oplossing. Al helemaal niet met water of vocht in de kruipruimte. Door de houten ondervloer compleet door schuimbeton te vervangen is het probleem definitief opgelost.

Dit heeft nog meer voordelen. De Faber Comfortvloer heeft een hoge isolerende werking, waar jij en je energierekening blij van worden. Daarnaast is een krakende vloer ook verleden tijd geworden en zul je geen last meer hebben van een muffe geur in huis.

Oplossingen voor een vochtige kruipruimte

Met het schuimbeton van Faber Comfortvloer ben je voorgoed af van vochtproblemen in je kruipruimte. Onze oplossing zorgt voor het tegengaan van vocht en daaruit voorkomende problemen.

Hoe? In schuimbeton zitten belletjes lucht. Dit zorgt voor een isolerende werking en dat vocht niet kan doordringen. Isoleren met schuimbeton is ideaal, je hebt niet te maken met de hoogte of het uitgraven van je kruipruimte en je haalt het hoogste rendement. Daarnaast bespaar je jaarlijks 20% op je energiekosten en is er subsidie te verkrijgen waardoor je de kosten van een complete vloerisolatie er binnen drie jaar weer uit hebt.

Isoleer je kruipruimte

We moedigen je aan om problemen in je kruipruimte serieus te nemen en proactief te handelen. Zo houd je jouw huis veilig en comfortabel.

De Faber Comfortvloer

Heb jij te maken met vochtproblemen in je kruipruimte en wil je zeker zijn van een duurzame oplossing? Wacht dan niet langer en neem contact op met Faber Comfortvloer. Wij bieden geavanceerde oplossingen zoals ons Isolite 75 schuimbeton om jouw kruipruimte effectief te isoleren en te beschermen tegen vocht. Het resultaat? Een veilig en comfortabel huis, met aandacht voor energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Direct de kosten berekenen? Vraag dan een offerte aan.

Gerelateerde blogs