Uw houten vloer vervangen door een schuimbetonvloer.

+ maak uw huis geschikt om gasloos te verwarmen

+ bij gebruik van een warmtepomp is vloerkoeling mogelijk

Gasloos dankzij vloerverwarming

Een goed geïsoleerde vloer in combinatie met vloerverwarming maakt het mogelijk om uw woning met een warmtepomp duurzaam te verwarmen. U bespaart daarmee enorm op energiekosten en het verhoogt uw comfort doordat u in de zomer ook kan koelen. Dankzij een warmtepompinstallatie kan de cv-ketel de deur uit en kunt u zich laten afsluiten van het gas.

Warmtepompen functioneren het beste bij lage temperaturen in het afgiftesysteem. Vloerverwarming maakt gebruik van relatief lage watertemperaturen, waardoor een warmtepomp uiterst efficiënt uw woning verwarmt. Door uw houtenvloer te vervangen voor schuimbeton met vloerverwarming verhoogt u niet alleen het comfort, maar zet u ook een grote stap richting het duurzaam verwarmen van uw woning met een warmtepomp. Optimaliseer uw comfort nog verder dankzij vloerkoeling, een warmtepomp kan naast verwarmen ook koelen waardoor uw huis in de zomer heerlijk koel blijft. Als uw oudere woning wat meer energieverlies heeft, is dat een extra rede om te kiezen voor een warmtepomp. Hoe meer energie u verbruikt, hoe meer u kunt besparen. Dankzij  vloerverwarming is een warmtepomp altijd mogelijk.

Wat komt er kijken bij een warmtepomp?

Op de verdieping is afhankelijk van uw comfortwens mogelijk een aanvullende kleine aanpassing nodig van uw radiator door een Climabooster. Het tapwater wordt duurzaam verwarmd door de warmtepomp en opgeslagen in een voorraadvat (boiler). In uw huis heeft u 1 m2 oppervlakte nodig voor de boiler plus het binnendeel, dit bij voorkeur op de plaats of in de nabijheid van de plek waar de ketel gehangen heeft. Om de investering beperkt en de terugverdientijd realistisch te houden, is een lucht gevoerde warmtepomp de beste optie, waarbij er plaats nodig is voor een buitendeel. Is uw cv-ketel nog niet aan vervanging toe, dan bent u met een comfortvloer in ieder geval goed voorbereid op een gasloze toekomst.

Is een warmtepomp interessant voor u?

Onze partner Klimaatexpert.com kan gratis en geheel vrijblijvend een indicatieberekening maken voor een warmtepomp in uw situatie. Dan weet u wat de investering gaat zijn, hoeveel subsidie u krijgt, wat u jaarlijks gaat besparen en daaraan gekoppeld de terugverdientijd. Ook ontvangt u het te verwachten energieverbruik, de benodigde hoeveelheid zonnepanelen om het verbruik te dekken en hoeveel kilogram COu minder uitstoot.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie en om een indicatieberekening te laten maken.

Sluit Menu